Home is were the heart is - Reisverslag uit Negril, Jamaica van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu Home is were the heart is - Reisverslag uit Negril, Jamaica van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu

Home is were the heart is

Blijf op de hoogte en volg Gerdien en René

29 Januari 2012 | Jamaica, Negril

Lieve allemaal,
Na jullie een hele week op de hoogte te hebben gehouden van mijn reisperikelen, hier dan het laatste verhaal en daarbij de beloofde foto's. Om het jullie gemakkelijk te maken heb ik bij ieder verhaal een paar foto's geplaatst, zodat jullie heerlijk alles nog even terug kunnen lezen. Fijn he!! Om 16.00 uur Jamaicaanse tijd werden wij door de grote shuttlebus opgehaald voor de reis naar Montego Bay. Van te voren nog snel even plassen, en, omdat het net geregend had (ook de hemel huilt om ons vertrek!!)waren de toiletten ook een beetje nattig en blubberig. Gevolg was dat housekeeping, echt een schat van een meissie, eerst de vloer wilde dweilen en ons daarna de wc binnen liet. Lief he!! Toen snel de koffers in het bagage deel van de bus en daar gingen we. Onderweg weer hetzelfde ritueel als op de heenweg. Stoppen bij een aantal hotels/resorts om mensen op te pikken die ook terug gingen. Een prima reis gehad met de bus. Wij zaten mooi voorin en konden goed meekijken. Toen het al schemerde kwamen we aan bij het vliegveld. Als eersten uit de bus, als eersten de koffers, als eersten bij inchecken comfort class en als eersten door de douana, zonder enig probleem. Toen nog een hele poos kunnen rusten voor wij om 20.45 konden boarden als laatsten. En wat bleek? Alweer 3 plekken voor ons tweeen!!! Superdeluxe dus. Na het opstijgen eerst maar eens de film van de heenweg afgekeken. Toen een warme hap genuttigd, die echt nergens naar smaakte, wat kipachtigs en harde doppers en stukjes wortel en een prut wat puree met iets erdoor bleek te zijn. Verder een bakje met een zurig prutje en iets van cake met mousse, wat voor mijn geplaagde maag niet echt verstandig leek. Ik vroeg aan de stewardes of ik dan misschien wat extra brood mocht en nadat alles gedeeld was kwam ze me nog 3 kleine bolletjes brengen. Lief hoor. Verder gedurende de reis wat thee en water gedronken en nog 2 films gekeken en wat bladen gelezen. De reis ging zeer voorspoedig gelukkig en behoudens enige turbulentie geen problemen gehad. Wij vlogen nu de zon tegemoed en om 12.14 landen wij op Schiphol op de verstwegliggende baan.(de Polderbaan, zodat je na de landing eerst nog 15 niuten moet taxieen)Na het uitstappen duurde het wel even voor de koffers er waren en toen we die hadden konden we door de deur naar de ontvangsthal. Dan is het zo fijn dat de mensen van wie je houdt er ook daadwerkelijk staan!!. Flink met René, Simon en Eelco geknuffeld en hun spandoek bewonderd. Daarna even een bakkie gedaan en toen afscheid genomen, omdat Simon en Eelco met de trein weer naar Utrecht en Rotterdam moesten. Na zelfs nog even in de file te hebben gestaan, waren we tegen 15.00 uur thuis. Hele verhalen aan René verteld en de koffer uitgepakt en wassen gedraait, het bekende thuiskomritueel. Daarna even boodschappen doen en douchen in de Westersebos, omdat onze douche in revisie is en toen was ik echt bekaf. Even samen nog wat te eten gemaakt en daarna............. slapen. Ik kan terugkijken op een heel gave reis, een prachtig, bijzonder land en een gastvrije bevolking!! Jah mann, no problem!!!
Dikke kus voor alle lezers en tot een volgende reis maar weer.