zeeschildpadden - Reisverslag uit Negril, Jamaica van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu zeeschildpadden - Reisverslag uit Negril, Jamaica van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu

zeeschildpadden

Blijf op de hoogte en volg Gerdien en René

23 Januari 2012 | Jamaica, Negril

Lieve allemaal.
De laatste keer nogal raar afgesloten, omdat ik zag dat er nog maar 1 minuut tijd over was. Ik wilde perse het verslag nog plaatsen, dus vandaar het "dat was het voor nu".
Het is nu maandagmiddag en omdat de middagzon voor mij verboden terrein is, ga ik fijn even verder met jullie op de hoogte brengen van mijn reis tot nu.
Het heeft een hoog gehalte uitrusten en van de zon genieten. We vinden steeds nieuwe restaurantjes om te eten, al zijn we Choices trouw gebleven als ons ontbijtcafe!!
Het eten is tot nu toe eigenlijk overal goed. Gisteravond zaten we op de clif echt aan het randje met onze tafel en het enige licht wat er was, kwam van de kaarsjes op tafel. Gistermiddag hebben we gesnorkeld. En hoe. Mijn reisgenote had gelezen over Famous Vincent en inderdaad voer dat bootje een paar keer per dag langs. De eerste dag hadden we geroepen dat wij er pas waren. Gistermiddag kwam hij weer langs varen en spraken we af dat hij na de felste zon( voor mij niet verstandig enzv)ons op zou pikken. Om even over drieen waren wij er helemaal klaar voor. De zee was gelukkig niet zo ruig en daarom ging het instappen vrij gemakkelijk. Vincent( met 1 grote gouden tand, was de stuurman. Roger zijn compagnon en dan nog een jochie, Agri, die steeds het water aan het opdweilen was, zodat wij goed door de glazen bodem konden kijken. Wij moesten eerst nog een paar mensen wegbrengen die op het uiterste puntje, vlak bij de vuurtoren, een hotel hadden. Zij gaven Vincent een fles wijn voor alle goede zorgen. Daarna gingen we op weg naar het rif. De wijnfles werd meteen geopend. Bij gebrek aan een kurkentrekker werd de kurk naar binnen geduwd en onze glazen bestonden uit een doorgesneden plastic flesje. We waren te beleefd om te weigeren, maar ik dacht, als ik nu wijn ga drinken in die hitte, en ik moet straks ook nog snorkelen.... dan gaat dat niet goed komen, dus ik hoop dat de vissen er niet te dronken van zijn geworden, hahhaha. Later bleek dat mijn reisgenote precies hetzelfde had gedaan, onopgemerkt. Na een tussenstop om eten voor de mannen te halen en benzine bij te tanken, gingen we op weg. Bij het rif aangekomen, de snorkels om en ik mijn rashi shirt aan ( die ik nog heb vanuit Australie). We waren maar met zijn tweeen, dus Vincent ging met mij mee, en Roger met mijn reisgenote. Ze hadden ons schildpadden beloofd. You better be, or we have to kill you, hahaa, maar dat was gelukkig niet nodig. Stingray, schildpadden, zeekomkommers op je hand, een soort zee egel op je hand, allemogelijke soorten gekleurde vissen. Visjes , een hele school, die je met brood in je hand mocht voeren en die ook echt uit je hand aten..... het was FABULEUS!!!!!Ik heb zoveel moois gezien onder water en Vincent was ontzettend voorkomend en bezorgd en hield continue mijn hand vast om mij te naar de allermooiste plekjes van het rif te brengen. Soms gingen we zo dicht over het rif, dat ik bang was om iets te beschadigen. Ik denk dat we wel anderhalf uur aan het snorkelen zijn geweest. Het snorkelen ging best goed na een rare start. Toen ik de eerste 5 minuten steeds maar enorm veel water in mijn bril kreeg en daardoor zere ogen van het zoute water, moest ik perse van Vincent ruilen met die van hem. Daarna kreeg ik alleen nog maar water bij mijn neus, die ik om de 5 a tien minuten alleen even moest legen. Ik heb de pret daardoor echt niet laten drukken hoor! Het was echt een geweldige belevenis. Wij hebben ook echt kunnen zien hoe het rif bij ons hotel vergeleken met dit rif al beschadigd is en hoe men nu erg hun best doet om voorzichtig te zijn met het rif wat er nog is. Toen we eindelijk weer in de boot waren, waren de mannen helemaal aan het bibberen, want de zon was al aan het ondergaan. Ik natuurlijk niet met mijn extra speklaagje, maar ik had wel met ze te doen. We werden keurig netjes terug gebracht naar ons hotel. Roger wilde wel trouwen met mijn dochter van 21, Hahahaha. Hij was niet getrouwd, maar had al wel 2 kinderen bij verschillende vrouwen. (!) Hij zou de volgende dag wel een foto van zichzelf brengen. Terug op onze kamer eerst lekker douchen en daarna het restaurantje opzoeken dat ik boven beschreven heb. Na weer een heerlijke nacht, alleen enorm last van de knie, na het snorkelen natuurlijk, weer heerlijk ontbeten. Nu met pancakes en mapplesirup.( en weer moesten er eerst nog boodschappen gedaan worden, hahaha) Daarna insmeren en zonnen. En we hebben gehoord dat we morgen een tour gaan maken, mee met een groep engelsen, omdat ze niet genoeg mensen konden meekrijgen voor een nederlandse groep. Iets waar wij helemaal niet rouwig om zijn. Morgenvroeg om half 8 worden we opgepikt voor een tocht naar Ocho Rios , the Dunn's River Falls en Nine Miles. Voor vandaag rest nog zwemmen, Negril in om te proberen aan geld te komen, weer zwemmen en zonnen en uit eten. Wat een rotleven he!! Veel leesplezier en tot het volgende verhaal. De tijd vliegt!!
Dikke kus allemaal.

• 23 Januari 2012 - 20:23

Jenneke:

En waar blijven die zeekoeien nou? (Met name voor je reisgenote)
    Genietse dikke kus Jen

• 23 Januari 2012 - 20:49

Marijke:

so everything irie? still a whitie?
    Morgen ochi! Nice nice! Geniet er van en maak maar super veel foto's! Gaan jullie dan ook nog naar oracabessa?
    Een week weg en dan zelfs een reisdagboek, ben benieuwd hoeveel verhalen je in een week weet te schrijven! Brengt mij weer in the good old memories, back to Jamaica!
    dikke kus voor jou en yvonne

• 23 Januari 2012 - 21:10

Simon:

GADVERDAMME!! PLAATJES!!!

hield je hand vast om te leiden naar mooie plaatsjes?? wat betekent dat nou weer? hehe :P

En ik maar denken dat wieke veel ondernam daar in Australie, maar jullie kunnen er ook wat van. Klinkt super goed allemaal! Ga zo door en geniet er van!

dikke x voor allebei

• 24 Januari 2012 - 22:59

Je Mannetje:

Als jij weer thuis bent houd ik ook continue je hand vast en weet jou dan ook wel naar een mooi plekje te leiden!
    Jullie genieten duidelijk en dat was ook de bedoeling.
    Dikke kus van René.