roundabout
Blijf op de hoogte en volg Gerdien en René
09 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam
We besloten ons vorige verslag met het feit dat we de VAN langer konden huren en op weg gingen naar kangaroo island. Nu dus onze volgende avonturen vanuit een internetcafe in Melbourne, omdat onze lieve gastheer en vrouw geen internet hebben thuis.
Maandag 28 febr.
Onderweg van Adelaide naar Pont Jarvis, om over te steken met de Ferry naar Kangaroo island. Onderweg weer de meest prachtige vergezichten. We hebben geen overtocht gereserveerd, dus het blijft even spannend of we mee kunnen, maar het kan. Om 12.00 vertrekt de boot en Rene rijdt de VAN achteruit, links rijdend de boot op!We hebben een ruige overtocht, met hoge golven.!Aangekomen op het eiland doen we eerst een tukkie en rijden dan helemaal naar het noord westelijke puntje van het eiland. Zien hier de eerste wilde kangaroo van het eiland. Wel veel dooie, langs de kant van de weg.We overnachten ook in de punt, in flinders chase national park, bij harvers return, waar we helemaal alleen staan.
disdag 1 maart
Heerlijk geslapen in deze rustige omgeving. Rijden de hele spannende hobbelweg weer terug en dan lopen we de snake lagoon hike. Schitterend ruig terrein en veel klimwerk. WE LIKE IT!. Daarna kijken we bij het zuidwestelijke puntje bij Admirals Ark, waar een prachtige sealkolonie bij is. Het waait wel flink en het is fris.Via Weirs cove, naar Remarkable Rocks.We doen nog de koala walk, om echte koala,s te zien, wat ook goed lukt en zijn dan te laat voor sealbeach. We overnachten bij Murray Lagoon, waar helemaal geen sanitair is, dus ouderwets bushpiesen!!
Woensdag 2 maart. Op tijd wakker, ontbijten en op naar seal beach. Daar toilet maken en seals kijken. Een heel bijzondere kolonie, maar nu wel toeristisch gemaakt. Toch genieten we erg van al die prachtige zeehonden.Dan alweer terug richting de Ferry. Eerst nog aan in Kingscote, waar we nog pelikanen zien en dan onderweg Prospecthill beklimmen, met een enorm uitzicht over het eiland. In Penneshaw om 13. 30 de boot terug, met een nu aanmerkelijk kalmere zee. Vanaf de boot rijden we naar Victor Harbor, waar we op tijd zijn, nog lekker een poos in de zon liggen en een pizzaavontuur beleven.We kunnen op dit park weer even alles opladen en bijvullen voor de tocht naar de great ocean road.
Donderdag 3 maart
Willen vandaag weer een eind rijden. Lunchen onderweg met fish en chips en TIM TAM koekjes, onze nieuwe verslaving.Het is weer fris en bewolkt en krijgen ook nog een bui regen op het dak. Om 17.20 passeren we de staatsgrens en rijden Victoria in. We overnachten in het plaatsje Nelson, met een heel stel kangaroos om ons heen.
Vrijdag 4 maart
Hoera Tante Tienke is jarig.
We staan weer mooi op tijd op en starten bij Warrambool de Great Ocean Road.Wat een schitterende kustlijn. Met recht mag dit GREAT Ocean Road heten. We zien de Grotto,London Bridge, the Arch en als klap op de vuurpijl The Twelve Apostels. Het is koud en bewolkt en een harde wind, maar we GENIETEN. We overnachten in Otway National park, tussen de wilde koala's.
Zaterdag 5 maart
Na een heerlijke regendouche van 3 minuten, want dan sloeg de timer uit, vertrekken we om half 10. Drinken heerlijke koffie in Apollo Bay en rijden dwars door de bergen met schitterend regenwoud.We doen een hike van een uur bij Sheoak Falls.Dan breekt zowaar de zon door en rijden we door naar Bells Beach. Daar blijkt het aan zee toch nog te koud, maar achter de VAN, uit de wind, is het heerlijk toeven. Een goed besluit van de Ocean Road. We hebben zin om nog een eind te rijden en besluiten zover mogelijk richting Melbourne te rijden en daar een Camping park te zoeken. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk want in deze, in the middle of nowhere streek, blijken deze plekken niet voor het oprapen. Uiteindelijk vinden we er 1 van de 2 die er zijn en treffen het enorm.Een echte caretaker als beheerder. Heerlijk schoon en er is zelfs een wasmachine.
Zondag 6 maart
Opruimdag en terugbrengen van de VAN.
Eerst maar eens lekker ontbijten en douchen. Dan de laatste was aan de lijn, die zo droog is, want het is eindelijk weer prachtig weer.We krijgen van de beheerder een gekopieerde uitleg hoe we naar de afleverplaats van de VAN moeten rijden en vinden deze zonder problemen. Alles wordt goedgekeurd en we krijgen zelfs nog benzine geld terug. Dan op zoek naar een bus of trein. Het is al flink warm en lopen hele einden met volle bepakking, voor we ons logeeradres hebben gevonden, maar we worden alleraardigst ontvangen bij Em en Dan, die we nog uit Peru kenden. Met Dan gaan we de stad in. Naar st Kilda, de pier en lunapark. Zien leuke straatjes met heel veel backpackers en ander cafegedruis. Genieten nog van een prachtige zonsondergang en gaan dan Dumplings eten in een chinees restaurant, in Chinatown. Zalig en MET stokjes!!
Maandag 7 maart
Sightseeingsdag met Em en DAn, die allebei een dag vrij hebben genomen. Het is schittend weer. We gaan eerst naar Melbourne Park, waar het open australische tennistoernooi wordt gespeeld. Dan Langs de rivier de Yarra, federationsquare, st Pauls Kathedral, Flinders street station,Art Centre, Federation warf, waar we een concert horen van de salvation army, naar Eurekatower, waar we 88 verdiepingen hoog een adembenemend uitzicht hebben over Melbourne. Dan sushi eten, in de japanse wijk, als lunch. Daarna de Block arcade bekeken, en daar een biertje gedronken op een dakterras in de grooste winkelstraat. Vervolgens door Swansonstreet, langs de Melbourne library, Melbourne Gaol, door Carlton Gardens, naar het Melbourne museum, waar we een aboriginal tentoonstelling bezichtigen. En toen was er ECHT italiaans ijs, in de italiaanse wijk. 5 smaken in een bakje!! Na deze verfrissing de botanic gardens bekeken met het War Memorial. Vervolgens de taxi naar huis, alle stof onder de douche afspoelen en een zaaaaalige ribeyesteak gegeten in Chapelstreet. Met weer een nieuw bier, welke Gerdien ook lust, Carlton draught!! Wat een dag om zo af te sluiten.
Dinsdag 8 maart
Het is vandaag wat bewolkt en even druilerig, maar toch nog 25 graden. We gaan vandaag met Dan op stap. Het platteland in. Eerst op bezoek bij zijn ouders die in Bacchus Marsh een cafe runnen. Hier een onwaarschijnlijk lekker BIG breakfast gegeten. Daarna een hike van 5 uur gelopen, omdat we wat verdwaalden, in Lerderderg Gorge national park. We zien allerlei spinnen en salamanders en kikkertjes in de rivier. Zware hike, maar zo mooi!! Om 19.00 weer thuis, waar Em al een home made japanse maaltijd klaar heeft staan. Okinomijaki en sanyuki udon met.... stokjes om het op te eten.
Verrukkelijk eten. We besluiten om niet de volgende ochtend al te vertrekken, maar de nachtbus te nemen naar Canberra. Hoeven dan pas om 20.00 uur weg. Na zo'n zware dag eindelijk eens weer een beetje op tijd naar bed. We hebben het zo gezellig bij Em en Dan, dat we iedere avond doorzakken.
Woensdag 9 maart.
Heerlijk geslapen. Vandaag zijn we alleen, want Em en Dan moesten allebei werken. Rustig otbijten en spullen alvast pakken en fotoos prepareren en dan de stad in. We wilden naar Victoria Market, maar die blijkt uitgerekend vandaag overdag dicht te zijn. Hahaha. Het is wat druilerig, maar wel aangename temperatuur. Op zoek dus naar een internet cafe en daarmee eindigt dit verhaal tot nu toe. Vanavond dus naar Canberra en daarna door naar Sydney voor de laatste paar dagen van onze reis. Het gaat allemaal veel te snel, we zien zoveel moois, het herkauwen moet later nog beginnen.
We zullen proberen om vanuit Sydney ons laatste verhaal vanuit Australie te plaatsen.
Jullie zullen bij dit verhaal en deze fotoos een beetje geduld moeten hebben, want het is heel wat!!!
Dikke kus en speciaal voor onze ongeduldige zoon... veel lees- en kijkplezier lieverd!!!
Kangarooknuffel van ons allebei.
09 Maart 2011 - 06:27
Femke En Bert:
Hey luitjes,
weer fantastische verhalen en heel mooie foto's. Best makkelijk he....eten met stokjes!! Straks ook je banaan met stokjes Rene? Tijd vliegt inderdaad. We wensen jullie nog veel mooie kilometers en prachtige natuur.Tot later! -
09 Maart 2011 - 09:20
Eelco De Ongeduldige:
Lieve ouders,
Wat een prachtige verhalen wederom!! Ik krijg er echt de kriebels van!!! En tis zoo mooi om te zien hoe jullie op jullie eigen manier overal komen, alles zien en overal intens van genieten!
Geniet van jullie laatste week en bereid je voor op een doorzakkertje in casa rasingongeduld!!
Dikke kus en kuffel.
Jullie allerliefste jongste zoon -
09 Maart 2011 - 09:23
Anniek:
Wat veel foto's en wat mooi allemaal!!! Sommige heb ik ook precies zo op mijn pc staan ;) Jullie foto's brengen ook bij mij een hele hoop mooie Aussie herrinneringen boven!
Wat jammer dat de Queen Vic Market dicht was! Nu op naar Sydney! Mocht je de harbour bridge willen beklimmen, doe dat 's avonds! In het donker is de stad zo mooi verlicht! Geweldig uitzich vanaf de top van de brug!
Geniet ervan!!!
Liefs Niek
p.s. TIM TAMS zijn Yummie indeed!!!!! -
09 Maart 2011 - 10:30
Marijkuh:
heeeeeeej lieve oudersch,
wat een avonturen weer zeg, heerlijk! missen jullie je maui al? mooie acties op de autralian open! en pap, die douche komt nog niet in de richting van echt, helaas! heerlijk die foto´s, zoveel herkenning, echt fijn! have fun in caberra en natuurlijk in sydney! dikke kussss -
09 Maart 2011 - 16:58
Oom Evert En Tante T:
Hallo Gerdien en Renée,
Dat is behoorlijk ogen uitsteken zeg, wat zien jullie prachtige dingen, mooie natuuur (kangeroe en grote "salamanders" en wat niet meer.
Ook de inwendige mens heeft bij jullie niets te klagen.
Geniet van de laatste dagen en een goede thuisreis gewenst.
Groetjes uit Westerbork -
09 Maart 2011 - 19:14
Janet:
Hey there,
wat een genieten zeg, HEERLIJK!!! doe dat nog even want daarna moeten jullie wel 100X jullie verhaal herkauwen...
take care and see you soon :-)
09 Maart 2011 - 22:56
Jenneke:
Webmaster roundabout.... Dacht dat het spam was, vandaar dat ik berichten gemist heb. Geweldig lieverds. Geniet nog even. KAn me voorstellen dat jullie nog even doorwillen. Zo'n Hike in de bergen boek je volgens mij niet via een reisbureau. Aan de andere kant kan ik niet wachten tot 15 maart. Want dan ga ik de volgende dag naar Rome!
Zie jullie hopelijk 26 maart.
Dikke tut Jenneke -
10 Maart 2011 - 11:05
Moe Marijke.:
Hoe krijgen jullie alles op een rij?
Ik tel nu echt de dagen af hoor.
Gisteren met Wieke en Jenneke naar "de Aanslag" geweest.
"Ons" ene sneeuwklolje is eindelijk boven het blad uitgekomen. Nemen jullie s.v.p. wat warmte mee?
heel goede terugreis gewenst!
veel liefs van moe. -
11 Maart 2011 - 17:21
Bernet:
neem ook tim tam koekjes vooor mij mee (:
nee, grapje, super dat jullie het zo leuk hebben. ik mis jullie wel een beetje hoor!
de reis zit er al bijna weer op!
poeh hee.
ik zie jullie over maar liefst even kijken hahaha, 4 dagen.
liefs -
15 Maart 2011 - 07:56
Jet:
Wat een prachtige verhalen en foto's!!! Het ziet er allemaal geweldig uit........
Lieve groetjesssssssss van ons