Hit the road Jack - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu Hit the road Jack - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gerdien en René Rasing - WaarBenJij.nu

Hit the road Jack

Blijf op de hoogte en volg Gerdien en René

19 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal.
Dit bericht komt vanuit Denham.
We zijn nu 4 dagen onderweg en we hebben weer voor 6 weken avonturen beleeft.
Afgelopen dinsdag zijn we door Lia Barnett naar de pick up plaats gebracht, waar we onze VAN konden halen. Jeetje wat een groot en luxe geval. We kunnen ruim zitten en slapen gaat uitstekend. Het is echt een huisje op wielen, met een broodrooster zelfs erbij. Anyway, Rene stapt zo voorin en rijdt er zo mee weg. Wel even wennen het links rijden, maar het gaat uitstekend. Diegene die ernaast zit moet steeds roepen... KEEP LEFT!!! Eerst maar eens boodschappen ingeladen en dan op naar Dunsborough, waar de vader van Lia Barnett een buitenplaats heeft waar wij een nachtje onze VAN mogen parkeren. Beetje rare man, was de helft van de tijd weg, maar de stay was OK. 's Morgens wakker met 3 wilde enorme kangaroes naast de VAN. Wat moeten we verder vertellen? De prachtige uitzichten, de perfecte stranden? Nog steeds prachtig weer? Vele kilometers maken? Diaree onderweg, als je in de bush moet poepen?
De 2e nacht in een natural park gestaan. De Barnetts hadden ons gezegd dat je daar altijd mocht overnachten. Blijkt er wel een bordje te moeten staan, dat het ook mag. Werden nu 's ochtends om 6.30 door geklop op de ramen gewekt door een ranger, die was gebeld dat er wild gecampened werd. Dat waren wij dus. Je schrikt je een hoedje hoor. Voelden ons criminelen. De man was echter erg aardig en we hoefden maar 50 dollar boete te betalen.(even als aanvulling, de nacht ervoor had hij een stel fransen gepakt, die een kampvuur hadden gemaakt van de "verboden vuur te maken" palen en die had hij beboet voor 2000 dollar). Snel een vlug ontbijtje en toen wegwezen.
De 3e nacht slapen we weer in een natural park, maar dan waar het wel mag. Het zijn namelijk wel ongelooflijk mooie plekjes. De 4e nacht in een echte camping ( colmine beach) gestaan om water in te laden en te douchen, wat ook wel weer lekker was. En nu dus onderweg naar Albany.
Wat hebben we nog meer gezien.
Sugerloafrock, waar we 2,5 uur een hike doen. Dan zo doodop zijn en beetje te ver gelopen, dat we door aardige engelsen terug gebracht worden.
Heerlijk zwemmen in eagle bay.
Op bezoek bij Elisa en Tod in Margareth River. Elisa was helaas aan het werk.
Bezoeken de Giant Caves. 68 meter onder de grond! Klimmen en kruipen en net met je kont erdoor kunnen. SPECTACULAIR!!
Zwemmen in Hamelin Bay.
Bezoek aan Pemberton, waar we een zijweg nemen van de gewone weg. Prachtig en spectaculair tussen eeuwen oude bomen door op een weg die eigenlijk alleen voor 4wd is. ( hhihihih)
Rijden de Heartbreaktrail.
Zien emoes en een kangaroe (kleine) springt net voor onze VAN de weg over.
Doen de gloucester Tree.(ongeveer 60 meter omhoog, langs de stam van de boom) Ons te hoog!!
Lopen de tree top walk.( 40 meter hoog tussen de toppen van de bomen)
Proberen te zwemmen in Conspicious bay ( de naam zegt het al!!) Ik ga plat op mijn gatje, de golven zijn te hoog en de stroming te sterk.
Zien Greens Pool en de elefants rock. Zo ontzettend machtig en prachtig.
Onderweg roepen we regelmatig WAUW en WOW!!!
Dan weer oude bossen, dan weer heuvels en rivierdalen of een kijkje op de kust. Veel wineries, dus ook veel wijngaarden.
We genieten nog steeds enorm en het reizen gaat ons goed af. Ontmoeten de leukste mensen, ieder met zijn eigen verhaal. Iedereen heeft wel weer tips wat we "moeten" zien. Hebben nu geen gelegenheid om er weer fotoos bij te zetten, dat gaan we in Albany of Esperanze proberen. Dit was het weer even. Wij wensen onze Simon een goede reis naar Nigaraqua. Dikke kus voor iedereen.

• 19 Februari 2011 - 09:23

Moe Marijke.:

Dit is teveel voor een gewoon mens!
    Nu kunnen jullie zien dat ik bij de tijd ben.Ga nu de krant naar de boerderij brengen(lopend) Later meer, liefs van moe.

• 19 Februari 2011 - 10:19

Oom Evert En Tante T:

Hallo Gerdien en Renée,

Leuk jullie verhalen te lezen, wat zien jullie veel en wat maken jullie wat mee.
    Heel veel plezier en geniet er van.

Groetjes oom Evert en tante Tineke

• 19 Februari 2011 - 12:55

Simon:

ik wens mijzelf ook een goede reis naar Nicaragua, en jullie een goed restant van jullie zo te horen fantastische reis! Zal de komende tijd jullie verhalen niet meer kunnen checken, dus onthoud alles goed, want ik verwacht een volledige mondelinge update over 3 maanden :P

dikke kus

• 19 Februari 2011 - 18:37

Femke En Bert:

Na jullie verhalen, lijkt Australie ons een fantastische vakantiebestemming! Dus sparen maar. Straks hebben jullie nog 6 weken nodig om bij te komen van alles. Als jullie terugkomen tenminste, het verbaast ons niks als ze jullie nog vasthouden na eerst de problemen bij de douane en nu weer het wild kamperen.
    We wensen jullie nog een goede reis en veel plezier.

• 20 Februari 2011 - 10:29

Eelco:

Wat vertellen jullie het allemaal prachtig!! Super om te horen dat het nog steeds goed gaat en dat jullie erg genieten!! Im dying to see some more pictures made by the japanees!!

• 20 Februari 2011 - 10:31

Eelco:

En natuurlijk een dikke kangaroeknuffel en many kisses!!

Ps vandaag de laatste dingen verhuizen en dan ben ik zo goed als klaar!!
    Xxxxxxxx

• 20 Februari 2011 - 15:17

Ingelies:

Ik begin toch een beetje te twijfelen of jullie nog wel terugkomen. Jullie huisvesting is op orde, het klimaat, de natuur, aangenaam gezelschap!! Tja ik wacht het maar af....maar voor nu ga zo door!
    Lieve groet Ingelies

• 22 Februari 2011 - 00:37

Fotooos??

• 22 Februari 2011 - 08:49

Marijkeeee:

nice, NICE, niceee, NICE, nice, NICE, nice, NICCCEEE, nice, nice, NICE!
    kussss

• 22 Februari 2011 - 22:01

Wieke:

Ik wens mijn simon ook een goede reis...

• 23 Februari 2011 - 01:06

Eelco:

Onze simon is al lang vertrokken!!
    @pa&ma is het jullie opgevallen dat jullie titel gerdien en rene GAAT naar australie is???? Vonk grappig!!

Verder alles goed? Nog werk van de japanner in de aanbieding!?
    Zxxxxxxxxx

• 23 Februari 2011 - 14:10

Jet:

Wer een moooooiiiiiiiiiii verhaal! Blijf genieten......
    Dikke koessssssssss van Rieksie,Jetti,Maaiki en Beri

• 23 Februari 2011 - 16:15

Anniek:

Tnx voor jullie kaartje!!! Super lief! Mis OZ echt!!! Als ik jullie verhalen lees komen er heel veel gave herrinneringen boven. Rondtrekken in een VAN is echt geweldig! Those campgrounds in the middle of nowhere are AMAZING hey?! :P
    Peepz, enjoy en ik kijk uit naar jullie volgende verhaal!

Liefs Anniek

• 24 Februari 2011 - 18:00

Gerdien De Nooy:

Hartelijk dank voor de kaart uit Perth,
    Sarah had mij al op de hoogte gebracht van jullie 6 weekse avonturen reis, zo te lezen gaat het allemaal voorspoedig.
    Heel veel plezier nog de komende weken, we lezen het allemaal wel.
    Groet Gerdien de Nooy.

• 25 Februari 2011 - 18:52

Moe Marijke:

dag lieverds,
    Ben 4 dagen weggeweest.Allemaal heel gezellig. ik heb in het kasteel van Wiepk en Fedde geslapen. Alle broers en zussen enz. weer ontmoet en zo Bens 80 ste verjaardag gevierd.
    Maar, oeral thus mar..........
    Zijn er ook kaarten met plaatsnamen er op?
    Mijn topografie is bar slecht.
    groetjes en kus Moe Marijke.

• 04 Maart 2011 - 13:24

Wieke:

jullie plannen gewoon serieus een day off op vakantie!!!
    ZIEKKK!! ;)