Nullawater????
Blijf op de hoogte en volg Gerdien en René
27 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam
zaterdag 19 febr.
Na het plaatsen van het verhaal nog gekeken op de farm van de Marshalls en een echte wilde kangaroo gezien. Wij overnachten in Albany in Emu caravanpark, 30 meter van het strand. Er is helaas niet veel strand bij, dus de tenen worden al nat. Nooit aan gedacht dat het zaterdag was, dus toen wij om 18.00 uur boodschappen wilden doen, bleek alles al dicht. In een fikse regenbui toch nog een supermarkt gevonden.
zondag 20 febr. Een luie dag. Lekker niets doen en een strandwandeling maken. Het is fris ( 25 graden ) en bewolkt.
maandag 21 febr.
Boottocht gemaakt met Jack de schipper van de Kalgan Queen. Varen op de rivier de Kalgan. Pelikanen en stingrays en white breasted sea eagles zien. 1 Pelikaan ( percy) kan een kunstje! Dansen en krijgt als beloning een visje. Wij bezoeken de Montgommery Hill Vineyard, een wijnproeverij en eten terug op de boot een damper! ( soort cake/brood) Er is veel wind, maar het is alweer prachtig weer. "s middags gaan we op weg naar Esperance. We overnachten in MillarsPoint. Heel eng omdat wij bijna in het donker aankomen, maar in de ochtend is het uitzicht verbluffend.
Dinsdag 22 febr. Hieperdepiep Maaike is Jarig. Rene rijdt over een kangaroo heen ( was al dood hoor), maar je schrikt je een hoedje. Om 12.30 in Esperance. Boodschappen doen en een broodje bij de Subways ( dat moet toch minstens 1x als je in australie bent). Dan lekker zewmmen aan het strand liggen en dan overnachten in Cape le grand National park. Aan het strand. Prachtige zonsondergang gezien.
Woensdag 23 febr. Een vroege ochtend wandeling langs het strand. Dan met de VAN over het strand rijden. We gaan vandaag op weg naar de nullabor. Eerst nog stoppen bij Frenchman peak lookout. Een hele hoge berg, die wij gaan beklimmen en het was FANTASTISCH!!!. 3 Wilde kangaroes gezien onderweg. Dan de laatste boodschappen doen en op weg naar Norseman. Hier de laatste keer tanken en dan..... de eerste 80 km op de nullabor gaan prima. We overnachten bij de oase in the ouback, Fraser Range. Er is verder niemand anders, dus heerlijk rustig en prachtig mooi uitzicht.
Donderdag 24 febr. Vandaag een eind rijden. En wat gebeurd er??? Het REGENT!!!! Op de nullabor!!!! Bijna 800 km in de stromende regen gereden. Dat gebeurd anders nooit hoor, zeggen de echte outbacks. Hebben wij weer. Wel Bijzonder hoor. In totaal bijna 1000 km gereden die dag met een overnachting in Nundroo roadhouse, een vieze bedoening.
Vrijdag 25 febr. Hoera Yvonne is jarig. Vandaag willen we rijden tot Port Lincoln, zo'n 500 km. Wij stoppen nog bij Cactus beach. Krijgen controle op etenswaren bij Ceduna. ( Er mogen geen tomaten, paprika's e.d mee). Omdat het weer zo warm is hebben we een middagstop bij Streaky Bay, waar we heerlijk zwemmen. Om !8.15 rijden we dan Port Lincoln binnen. Gaan heerlijk uit eten bij een pizzaria ( cadeautje van BJ en Yvonne) en eten taart op haar verjaardag, met mangoijs. Dan in het bijna donker richting Port Augusta rijden en stoppen bij de eerste de beste camping.
Zaterdag 26 febr.
"s ochtends al vroeg op met weer een lange dag rijden voor de boeg. Vandaag naar Adelaide rijden. Onderweg , wij blijven het zeggen, weer veel WAUW en WOW's. Het is zo indrukwekkend mooi mensen.Om 15.00 uur rijden we Adelaide in en direct weer uit. Zijn al meteen de weg kwijt. Na 2 x vragen weten we waar we zijn en zoeken een camping in Kingston Park. Lullig plekje,vlak aan zee, bij een achterneefje van Neeskens. Ja ja de Voetballer Neeskens. We bellen of we de VAN langer mogen huren en zie verder begin van het bericht.
Tot zover lieve allemaal. Bedankt voor jullie reacties en geniet van de fotoos. Is voor ons erg leuk om te lezen. Volgende bericht komt dus w.s uit Melbourne. See ya
dikke kus
27 Februari 2011 - 09:45
Femke En Bert:
Fantastische verhalen en mooie foto's. We zijn niet een klein beetje jaloers. Wisten niet dat Australie zo mooi was!! Hoe lang hebben jullie thuis getraind voor de beklimmingen en kite-surfen en de rest? Niets van gemerkt.
Geniet nog maar even van dit prachtige avontuur! We zien uit naar het volgende verhaal en de foto's.
Groeten. -
27 Februari 2011 - 10:25
Jenneke:
Dag lieve Gerdien en Rene,
De meldingen van jullie berichten komen niet altijd binnen. Gisteren dacht ik net: ik moet de website maar eens opzoeken om te lezen hoe het met jullie gaat. En zie daar, vanmorgen kwam het bericht wel binnen. Heeft er wellicht mee te maken dat we nu weer in nl zijn. Wij hebben weer een heerlijke ski-week gehad. Ook on top of the world. Wanneer ik al jullie verhalen zie en jullie foto's bekijk, weet ik wat Bram en ik over een jaar of 12 gaan doen. Geweldig hoor. Blijf lekker genieten.
Dikke kus Jen -
27 Februari 2011 - 10:54
Marijkeeeeeeee:
argh wat mooi en wat weer een boel beleefd...superrrr! The AGED rasingetjes die toch nog wel veel kunnen! Alleen dat samen kitesurfen...waar zijn jullie op de foto? Was dit even te stoer doen, ALSOF jullie dat hadden gedaan...tja mislukt! whahaha! heel heel veel plezier op kangerooisland! dikke kus -
27 Februari 2011 - 10:59
Marielle:
He Gerdien en Rene,
Mooi om je belevingen daar in australie te lezen. Jullie zijn in ieder geval en enorme ervaring rijker!
Ben niet een beetje jaloers of zo.....
Heb niet echt een vakantieman in huis wonen... alhoewel misschien is hij over te halen als ik de foto laat zien van het overheerlijke ontbijt daar...
Geniet nog maar van dit prachtige avontuur... en ik weet zeker gerdien als je terug bent op oost 1 en we horen al jullie belevingen... dat we misschien hopen dat je snel weer op vakantie gaat... (hahaha) grapje...
Groetjes Marielle -
27 Februari 2011 - 13:01
Els:
Allo Gerdien en Rene
Wat een mooie wereld daar bij jullie!!
Heerlijk geniet er van. Het was vast niet erg wat regen, lekker alles weer schoon gespoeld.Weten jullie zeker dat die kangeroe al dood was? Niet een middagslaapje?? Nou nog heel veel plezier, heel leuk om jullie belevenissen te volgen. Groet, liefs Els, Paul en kids. -
27 Februari 2011 - 13:31
Anniek:
Wat een mooie verhalen weer!!! Adelaide is nice!! Maar Melbourne is helemaal geweldig!!! Je moet echt naar de Queen Victoria Market daar! Hebben ze echt vanalles! Zelfs goedkope digeridoo's mocht je interesse hebben :P
Andere tip is de free campside Blanket Bay bij Cape Otway (einde Great Ocean Road). Sowieso daar goed opletten want daar zitten veel wilde Koala's. In het visitors centrum bij Lorne (iets verder richting Melbourne) weten ze precies welke weg je in moet. Ook n aanrader. :)
Mensen, enjoy enjoy! Het ziet er allemaal heel chill en awesome uit! Keep up the good work!
Liefs Niek -
27 Februari 2011 - 22:26
Eelco:
Het heerlijke aan het hebben van een iphone is dat ik om de zoveel uur is kijk of er weer nieuwe ontwikkelingen zijn! En wat zie ik tot mijn grote tevredenheid?: een nieuw verhaal!
Nou lieve ouders ik zal het hierbij zeggen: hoezeer ik ook geniet van hoe jullie dit allemaal beleven, gewoon maar doen en er intens van genieten, moet ik bekennen dat ik jullie tog best al een beetje mis hoor!!! Hahahahahaha!!!
Nou genoeg sentimentaliteit! Ga zo door blijf genieten van zowel het prachtige land als van elkaar en ik wacht weer op het volgende bericht!!
Dikke kus en knuffel,
Jullie allerliefste jongste zoon!!!! Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
28 Februari 2011 - 21:01
Janet:
Tjeetje, na een weekje sneeuw te hebben gezien is dit ook wel erg aantrekkelijk!!!!!! Wordt steeds jaloerser op de trip die jullie maken. En jullie krijgen het weer voor elkaar om flink veel te beleven. Ben benieuwd naar de live versie nu de electronische versie al allerlei beelden oproept. Geniet nog even en ik wacht in spanning de volgende belevenissen af. Groetjes uit Emmen -
01 Maart 2011 - 13:33
Anette Dijk:
Hey....
Wat prachtige foto's, heerlijk door de natuur, zo zie je inderdaad veel van het land. Zelfs een dode kangeroe....
Je bent er zelfs ouder uit gaan zien, vooral bij dat bord Aged!!!
Wens jullie nog heeeel veeel plezier en geniet ervan. Maar dat gaat wel lukken. Groetjes. -
01 Maart 2011 - 14:28
Albert:
Heb jullie nu eindelijk gevonden...............
Ziet er mooi uit en ben best wel jaloers.....
Maar goed, geniet en niet met mate.
Groeten Albert -
01 Maart 2011 - 18:01
Moe Marijke:
Kan heimwee ook vanaf hier?
René, vandaag feest op jouw afd.
12,5 en 25 jaar, waardoor ik mijn taxi miste! P.M contr. prima. Nederland is laag hoor. Gerdien, wat ben je bruin!
Tot heel gauw allebei. wat een foto's.
dikke kus moe. -
04 Maart 2011 - 13:20
Huiseigenaar:
begin het lichtelijk kinderachtig te vinden hoe jullie elke keer weer op een of andere manier even het er lekker in moet wrijven hoe zelfs regen daar fantastisch kan zijn...zucht.. -
07 Maart 2011 - 22:22
Ongeduldige Zoon :
Halllo parents....
Waar blijven die nieuwe verhalen!??.... En wanneer komen jullie aan? Aangezien ik volgende week sollicitatietraining heb ben ik maandag, dinsdag en woensdag onder de pannen in limburg!!! So let me knowwww
xxxxxxxxxxxxxx